Сайт за обяви за домашни любимци и животни

sait 6.jpg
Online посетители
В момента има 6 посетителя в сайта
Връзка
Търсене в сайта

Вход в сайта
Здравейте, тук може да влезнете в нашият сайт.Приятен ден !
Статистика
Членове : 708
Съдържание : 156
Брой прегледи на съдържанието : 542875
Начало | Новини | Зоопаркът в Копенхаген „приспа“ четири здрави лъва

Сподели с приятели!   Следвай ни!

Зоопаркът в Копенхаген „приспа“ четири здрави лъва

Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

alt     В понеделник зоологическата градина в Копенхаген е евтаназирала четири здрави лъва само няколко седмици, след като уби и направи публична дисекция на жираф, което предизвика гневна реакция сред любителите на животни по света, предаде Ройтерс.

От зоологическата градина съобщиха, че е приспан 16-годишен мъжки лъв, лъвица на подобна възраст, както и две по-млади женски, след като в неделя е пристигнал мъжки лъв в рамките на програмата за обновяване на животинската база в зоопарка.

„Сега двете женски, родени през 2012 г., са напълно развити и са здрави, така че могат да наследят старата женска и да формират силен триъгълник с мъжкия”, се казва в изявление на зоопарка.

В него се посочва, че двете млади лъвици не са достатъчно зрели, за да се защитят и ще бъдат убити от новия мъжки, веднага щом се открие за него такава възможност.
Зоопаркът в Копенхаген стана обект на критики през февруари, когато евтаназира Мариус – 18 месечен жираф, и му направи дисекция пред погледа на ученици. Животните са убити, за да се предотврати инбрийдингът.

След смъртта на Мариус служителите на зоопарка са получили заплахи. Директорът не очаква подобна реакция този път.