Сайт за обяви за домашни любимци и животни

sait 7.jpg
Online посетители
В момента има 4 посетителя в сайта
Връзка
Търсене в сайта

Вход в сайта
Здравейте, тук може да влезнете в нашият сайт.Приятен ден !
Статистика
Членове : 708
Съдържание : 156
Брой прегледи на съдържанието : 542881
Начало | Новини | Строги изисквания обричат на смърт жирафче в Дания

Сподели с приятели!   Следвай ни!

Строги изисквания обричат на смърт жирафче в Дания

Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

alt     Жирафче на година и половина, в отлично здраве, ще бъде евтаназирано в зоопарка в Копенхаген въпреки яростните протести на природозащитници, предаде Франс прес.

Жирафчето Мариус ще бъде застреляно с пистолет, после трупът ще бъде подложен на аутопсия и накрая ще бъде разчленен, за да се нахранят с него останалите диви обитатели на зоопарка в датската столица.

В интернет сайта си зоопаркът обясни надълго и нашироко, че няма друг избор освен да ликвидира животното.

В качеството си на член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите зоопаркът в Копенхаген трябва да не допуска кръвосмешението между жирафите.

Първоначално управата на зоологическата градина обмисляла варианта за кастриране на Мариус, но после стигнала до извода, че това ще бъде много по-жестоко решение.

Мариус не можел да бъде върнат в дивата природа, защото африканските страни не желаели да приемат жирафи. Поради генетични причини Мариус не намерил убежище и в нито една зоологическа градина, членуваща в асоциацията на зоопарковете и аквариумите, наброяваща 300 члена.

Мисълта, че жирафчето ще бъде ликвидирано заради тези строги изисквания възмути множество потребители на интернет. Те дори създадоха група във Фейсбук, наречена "Спасете Мариус", в която вече има 3200 членове. Над 2500 души се подписаха в петиция на датски, а над 2300 в петиция на английски език, в която се настоява жирафчето да бъде помилвано.

Зоопаркът Фрьосьо в Остерсунд в Швеция поиска да вземе животното, но се оказа, че той не е член на асоциацията на зоопарковете и аквариумите и искането му не е било уважено. Кампанията в защита на Мариус обаче не беше подкрепена от двете водещи датски природозащитни организации - "Защита на животните" и "Анима".