Сайт за обяви за домашни любимци и животни

sait 1.jpg
Online посетители
В момента има 11 посетителя в сайта
Връзка
Търсене в сайта

Вход в сайта
Здравейте, тук може да влезнете в нашият сайт.Приятен ден !
Статистика
Членове : 640
Съдържание : 156
Брой прегледи на съдържанието : 538837
Начало | Новини

Сподели с приятели!   Следвай ни!

Поддържай кучето си в добра форма

alt     Наднорменото тегло представлява натрупване на излишно тегло, което често се причинява от консумирането на храна, която надвишава или не е съобразена с изискванията на животното.

Продължение...

 

По-строг контрол на незаконния лов и трофеи

alt     За по-строг контрол и ефективни мерки срещу незаконните убийства на защитени видове животни, призова Любомир Петров от ЦБФ “Балкани” и уточни, че до момента има само един случай на осъден за подобно престъпление срещу дивата природа.

Продължение...

 

Голямо жълтокачулато какаду

Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
alt     Голямото жълтокачулато какаду е една от най-познатите птици в Австралия. По цял свят е известна като дружелюбна стайна птица, но в природата е много предпазлива.

Продължение...

 

Гепард

Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
alt     Гепардът е най-бързият сухоземен бозайник. Когато преследва плячка, той развива скорост до 100 км/ч. Но и така не успява да се спаси от куршумите на ловците.

Продължение...

 

Пуснаха електронния регистър за кучета във Варна

     Електронният регистър за домашни любимци и безстопанствени кучета вече е активен в сайта на общината.

Неговият адрес е varnapetregister.com. Системата струва около 8 хиляди лева. До базата имат достъп местната администрация, ветеринарни клиники и собственици на животни, които могат да влязат в нея чрез номера на чипа на домашния си любимец и телефона си.

 

Предвидено е системата да обхване, освен домашни кучета, и котки. Ако дадено четириного е регистрирано и бъде загубено от собственика си, този, който го намери, може да потърси съдействие от ветеринарите. С помощта на регистъра те лесно могат да проверят чие е животното.

 

За да бъдат обхванати всички домашни кучета в системата, се предвижда промяна в нормативната уредба, съобщи кметът Кирил Йорданов. Тя ще бъде в посока на случаите, в които ще се дължи глоба, както и повишаване на нейния размер.

 

Можем да направим сравнение с МПС. То се регистрира задължително, плаща му се данък. Този, който направи опит да избегне регистрацията на домашния си любимец, ще търпи административни санкции. Парите, които ще се събират от глоби и данъци, ще бъдат изразходвани целево за овладяване на популацията на безстопанствените животни, обясни градоначалникът.

 

За последните 3 години едва 3 хиляди са варненците, които са регистрирали кучетата си и плащат дължимия годишен данък в размер на 20 лв. За различни нарушения като водене на животно без намордник или разходка на нерегламентирани места, за миналата година са издадени 20 акта. Санкцията в момента е 100 лв.

 

За да се работи по-качествено по проблема с бездомните кучета в града, към всяко от 5-те районни кметства ще бъде назначен по един човек, който ще отговаря за тях и ще контролира популацията им. На определен период той ще отчита свършеното. Съдействие ще се търси от етажната собственост, домоуправителите и районните администрации.

 

Предстои разширяването на приюта в Каменар догодина, разкри още Йорданов. В момента там се отглеждат 136 кучета. Площадки за разхождане на домашни любимци, аналогични на тази в двора на Медицинския университет, ще бъдат изградени в петте кметства. Това ще стане след като се избере фирма-изпълнител, ной-вероятно през лятото.

 
alt     Електронният регистър за домашни любимци и безстопанствени кучета вече е активен в сайта на общината.

Продължение...

 

Разновидности на немския шпиц

Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
alt     Немският шпиц има пет разновидности, които са признати от Международната федерация по кинология (FCI).  Кучетата от тези разновидности са сходни по форма на тялото, общ тип и окраска.

Продължение...

 

Немски шпиц – история и произход на породата

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
alt          Исторически данни за появата на породата немски шпиц
 
     Смята се, че породата немски шпиц произхожда от северни кучета като самоеда.
 
     Привнесени са в Германия  и Холандия през средновековието от викингите. От там впоследствие се разпространяват в цяла Европа.

Продължение...

 

Къпането на кучето: как и кога?

alt     Съществуват различни мнения по въпроса кога трябва да се къпе кучето, но не всички се основават на медицински факти. Честотата на къпане зависи от космената покривка, здравословното състояние, възрастта, сезона и редица други фактори.

Продължение...

 

Ще глобяват с 1000 лева стопани за изхвърлени на улицата животни?

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
alt     В борбата си с бездомните кучета властта удвоява глоба, която никога не е била налагана - 1000 лева за стопанин, изхвърлил кучето си на улицата или поколението на домашния си любимец.

Продължение...

 

Над 400 кучета са кастрирани през изминалия месец

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
alt      423 бездомни кучета са били кастрирани, а 2 евтанизирани през изминалия месец. Това е станало след подадени сигнали на хора за агресивни кучета, съобщи директорът на „Екоравновесие" Манол Нейков.

Продължение...

 

Риби клоуни

Оценка на читателите: / 17
Слаба статияОтлична статия 
alt     Сновящи невредими сред копривните пипала на морските актинии, рибите клоуни са едни от „живите скъпоценни камъни: на кораловите рифове.

Продължение...